De Afsluitdijk, grande dame onder de weg- en waterbouwwerken, is bijna 90 jaar en nog springlevend. Het was in het begin van de 20ste eeuw een zeer ambitieus plan om een dijk te bouwen door de zee. Het lukte door het denkwerk en de kennis van slimme ingenieurs en het keiharde werken van duizenden arbeiders. De Afsluitdijk werd een symbool van kracht, verbinding en innovatie. Een wereldicoon waar bezoekers vanuit de hele wereld zich over verwonderen.

Meer informatie?

FLARDEN

FLARDEN is een project dat harmonie-orkesten, fanfares en brassbands op de kaart gaat zetten.
Muziekverenigingen uit binnen- en buitenland vertolken samen het verhaal van een wereldicoon: de Afsluitdijk. Dat kan natuurlijk alleen maar op de dijk zelf. En met een muzikale compositie van wereldformaat.

Publiek pakt de fiets en wordt al fietsend één met de dijk en de muziek. Op Breezanddijk komt alles en iedereen bij elkaar in een magistraal concert. Een belevenis die je maar één keer in je leven meemaakt!

FLARDEN is een project van internationale allure. Wanneer gaan we dit maken? Dat is nog een verrassing! Wil je dit niet missen als vereniging? Laat het ons weten!

Penstreken maakte voor ons de praatplaat en Feedbuilders de trailer.

Praatplaat Flarden 2025